30 Disember 2012

:: Cekodok Sardin ::

Assalamualaikum & Salam Sejahtera uols...(",)

Weekend minggu ni aku tak pegi mana2 just dok umah jerk. Semalam sibuk ngan BBQ...tapi tak sempat nak suh cik hubby amik pic.dia amik pic.geng2 dia jerk
aku plak dok 'kelek' si tecik ni...tu pasal tk sempat nk snap.pic
disebabkan maj.BBQ tu habis lewat
 so,...aku masak cekodok bawang + sambal sardin jerk hari ni
makanlah cekodok tu la dari pagi sampai malam
itulah saje menu aku hari ni...hik2,
dahsyat tak aku
rajin betul kan...
takpe, sekali sekala
menu ni feberet cik hubby aku sebenarnya
MIL cekodok style....('',)
tu pasal 1/2 besen pun dia leh ngadap sorang jerk...


26 Disember 2012

:: Wordless Wednesday # Buku Lima ::

Assalamualikum & Salam sejahtera uols...(",)

Nah amik sebijik...dush2...(",)


23 Disember 2012

Tenggiri sweet sour



salam uols...

Watpe tu hujung minggu ni?tak keluar jalan2 ke?
Aku plak dok umah je hujung minggu ni...masak,makan,kemas umah...:)
Hari ni aku masak ikan tenggiri sweet sour,1st time aku masak ikan tenggiri sweet sour ni...tu pun amik resepi kat internet...(",)
Nasibla jadi....bak kate my hubby "bole la,cubaan pertamakan..."


mentang2lah skg ni aku jrg2 masak cz ade si tecik tu, en.hubby oulun habis hari minggu suh masak menu kegemaran dia la...smlm aku ,sak ns kerabu...ape2 pun...inilah manisnya bergelar isteri n ibu...seronok bl org kesayangan kite suke ape yg kita masak....(",)



21 Disember 2012

:: Sheikh Mishary Rashid Alafasy ::



Assalamualaikum & Salam Sejahtera uols...(",)


Korang kenal tak Sheikh Mishary Rashid Alafasy ni?
Meh sini aku ceritakan kat korang siapakah gerangannya Sheikh ni ye...(",)
  •  Dilahirkan di Kuwait 5/9/1976
  • seorang Qari dan penyanyi nasyid
  •  Imam dari Masjid Al-Kabir di Bandar Kuwait, Kuwait
  •  Memimpin Solat Sunat Tarawih pd Ramadhan setiap tahun
  • Mengaji di Kolej Quran dan Pengajian Islam di Universiti Islam Madinah dan khusus dalam sepuluh pembacaan dan terjemahan Quran
  • Bacaan beliau dapat didengari di YouTube atau MukminTV.
  • Pada tarikh 25 Oktober 2008, Sheikh Mishari dianugerahkan "Arab Creativity Oscar" yang pertama oleh Arab Creativity Union di Mesir.
  • Terdapat dua Saluran Angkasa untuk Syeikh Mishari. Yang pertama adalah Alafasy TV dan saluran lain yang lebih baru, Alafasy Q 
  • Beliau sudah berkahwin, mempunyai dua puteri dan satu putera
  • Beliau digelar dengan gelaran "Abu Norah".  
Aku pun baru kenal jerk...sebelum ni just dengar suara dia baca ayat2 suci al-Quran jerk
Suaranya...masyallah merdunya...
bila dengar dia baca ayat suci al-Quran@nasyid...sangat2la merdu
Allah je tahu betapa syahdunya bacaanya...bagi pendengaran aku la...arap2 korang pun sama...kalau korang nak dengar suara merdunya itu boleh la ke laman webnya ye alafasy.me


sumber dr sini