23 November 2011

:: Wordless Wednesday 23 Nov 2011 ::

Sedapnyer kalu dapat makan skang...:)

18 November 2011

:: Blaja Kete oh Blaja Kete ::

Aduyaiiii.....fening kepala aku nak blaja kete ni (amik lesen)
Bukan ape, dah 2x dah blaja tapi aku still ngan kelam kabut aku nie...
Gear kemane, clash kemane...hihi

Macamanela  aku nak hilangkan 'kelam kabut' aku nie..
Cikgu yg mengajar aku tu cakap
'' Jangan kelam kabut, tenang ajer''
'' Fokus ok...''

Tolong2....aku nak cepat pandai.
Korang ade tips tak???




:: 11 Hak Jiran Tetangga ::

Tahukah anda apa dia hak tetangga itu? Tanya Rasulullah s.a.w.
Beliau menjelaskan seperti berikut :-
  • Jika dia meminta tolong, hendaklah anda menolongnya
  • Jika dia meminta pinjaman, berilah dia pinjaman
  • Jika dia seorang fakir, cukupkanlah keperluannya
  • Jika dia sakit, datanglah menziarahinya
  • Jika dia bergembira mendapat kebaikan, berilah tahniah kepadanya
  • Jika dia ditimpa musibah (bahaya), anda turut bersedih denganya
  • Jika dia mati, anda turut menghantar jenazahnya
  • Jangan meninggikan rumahmu sehingga menyekat angin ke rumahnya, kecuali dgn izinnya
  • Jangan mengganggu perasaannya dgn bau masakanmu, kecuali anda memberinya sedikit dr makanan itu
  • Jika anda beli buah-buahan, berilah dia sedikit darinya
  • Jika tidak mahu memberinya, masukkanlah barang itu ke dalam rumah secara rahsia, dan jgn biarkan anakmu memakannya di luar untuk menyakiti hati anaknya

Nota : Petikan dr DOSA2 BESAR (edisi lengkap)
          diterbitkan oleh Pustaka Nasional Pte Ltd

17 November 2011

:: Innit by Nuffnang ::

Samat petang korang sumer...;)


Korang tau tak pasal INNIT by Nuffnang tu?
Aku baru tau hari ni...hihi
wat malu jer..
Upenye...kite boleh letak post terbaru kite kat situ...
Boleh la tambah trafik blog kite sikit...(insyallah)
Hihi...itu je la yang aku tau.
Sape2 yg join Nuffnang bole la join Innit...
post kan Newpost korang kat situ...
selamat berInnit yea...:)



16 November 2011

:: Tukar Name Blog ::

Huhu...sedey gak ase nak tukar name blog nie...
(ade ker org perasan aku tukar name blog ni)
Tapi aku terpakse tukar gak, coz cam same ngan blog yg sedia ada...
Sebabnye time aku nak wat blog dulu, 
aku tak servey pon name2 blog yg dah hado tu...
Aku just terpikir perkataan tu jer...
perkataan yg aku suke sejak dulu, kini dan selamanya...(chewahhh, ayat )

Sebenarnya tajuk blog aku EVERLASTING LOVE tu 
berasal dari tajuk lagu Gerald Joling
Aku suke sangat lagu tu...
Papepun, harap name baru ni membawa tuah la...:)


:: Berat Hati Nak Hantar Fiqa Sekolah Tahun Depan ::

'' Abang dah amik borang PASTI...betul ke nak hantar anak sekolah ''
''Kenapa ?? Abg yg cakap nak hantar anak skolah tahun depan kan''
'' Saje je tanye, mcm dah besar sangat anak pg skolah,
abg macam nak dia sentiase kecik jew ''
Inilah kandungan sms aku tadi...
babanya cam tak percaya anaknya dah 4tahun next year.
Dah nak kene hantar pegi skool dah...huhu
Aku plak yg sedey campur gembira...
sedey bila pikirkan  dia
  dah besar  & akan tinggalkan kami suatu hari nanti (kawen)
Baba dia cakap, itulah lumrah alam sayang...

15 November 2011

:: Libresse : Register for Free Samples ::

Sesape yang nak dapatkan atau nak cube pad Librese
Boleh la tekan sini yea
Saye dah dapat dah free sample tu...:)

:: Pembawakan Budak Kot ::

Salam korang sumer...

Sekarang aku jadi nak muntah jer tengok blog aku nie...
Nak update blog pon ase takde mood...
Pembawakan budak kot...
Pregnant kali ini tak macam yg sulung...kalu dulu aku relaks jer
My hubby yg demam & muntah2 bagai...
Yang ni plak, 
aku yg rase mual & pening & mulut tu rase pahit jerk 24jam
Tak tahu la sampai bile...
Arapnyer 2,3 bulan jerk...pasni ok la kot
Inilah pengorbanan kan ibu2 sekalian...:)

11 November 2011

:: Renungan ::


Semoga kita selalu bermuhasabah diri....
Ingat tujuan sebenar kita di alam fana ini..:)

10 November 2011

:: Can't Wait For Ikan Pekasam ::

Tajuk kat atas tu cam teruk sangat aku kan...hihi
Actually, aku dok tunggu my sis datang umah Sabtu nie...
aku dah kirim macam2 dah kat dia dari kampung...
Yang paling aku tunggu ikan rebus  
homemade by my mum & ikan pekasam...hihi

Ikan Rebus Goreng
Aku membesar ngan ikan rebus tu je...
Tu pasal sampai sekarang kalau nak balik kg, 
aku mesti tepon ma awal2 suh ma rebus ikan selayang...
Lagi lame ikan rebus tu lagi sedap
Bile aku balik bleh la aku  goreng ikan tu & letak bawang merah banyak2..
Makan ngan bubu & ulam.
Fuh, mang sedappp....makanan orang kampung katakan...
mang tak bleh tinggal...;)

Ikan pekasam goreng
Aku dah berjangkit ngan Kak Azni sebenarnya, mengidam ikan pekasam ni.
Ikan pekasam yg aku beli 
kat Pahang ni tak same la rasenye ngan ikan yg aku makan
  kat Kelantan.
Aku nak yang macam kat Kelantan tu, 
harap2 my sis dapat la belikan untuk aku...
Dah meleleh dah air liur  nie...;)



P/s : SEMUA GBR DR ENCIK GOOGLE

9 November 2011

:: Tiramisu ::


Bila la dapat makan tiramisu nie...
Ade sape2 nak blanjew ker?...hihi
Ni semua penangan 
Masterchef Malaysia la nie...;)

:: Niat Hati Suci ::

Semalam episod last drama Soffiya kat TV3...
ok la pengakhiran drama nie...best...

Hari  ni stat drama Tentang Dhia menggantikan drama Soffiya...
Niat hati ni tak nak dah layan slot Akasia ni...
tapi tak tahu la...

Bukan tak best...
tapi kalau boleh aku tak nak layan lagi...huhu
aku nak buat mende yg lebih berfaedah(dah insaf kew?)
korang sume doakan niat aku  ni berjaya k...

Selamat menonton yea korang semua...:)


8 November 2011

:: Aidiladha Di Bumi Pahang ::

 Harap belum terlambat tuk aku say 
Salam Aidiladha untuk korang sumer kan...hihi
Tak sempat nak say awal2 hari tu...:)

Sari sebelum aidiladha, ayah aku ade tepon...
lebih kurang camni la ayat dia,
''Ma suh ayah tepon ni, suh tanya mu balik dop rayo aji nie?''

Itulah ayah aku...
sbnrnya dia yg rindu kat cucu dia tapi gune name ma...
ayah segan la tu nak cakap yg dia dah rindu kat cucu bam2 dia sorang ni...
(cucu paling kecik la katakan)
Suh kiteorg balik kampung sambut raye same2...
Maafkan kami ayah...tahun ni kiteorg tak dapat balik...;(

Kali ni, aku & famili sambut Aidiladha 
kat teratak kami ni jer...tak dapat nak balik kg...
my hubby duty.
Tahun ni kali kedua aku sambut Aidiladha kat sini...
Maka tak dapat la aku makan
makanan kegemaran aku time Aidiladha kat kg cam selalu...

Perut Lembu cicah air asam adalah my feberet

Daging goreng kunyit & daging singgang...
fuh, meleleh jer ase air liur ni.
Inilah makanan 
yg aku makan sampai tak hengat donia bile time Raye Haji...:)

Daging goreng kunyit
Daging singgang
Harap dipanjangkan usia olehNYA, 
dapatla aku merase meraikan Aidiladha kat kampung cam dulu2...;)

4 November 2011

:: Mashmallow Celup Coklat ::

Hihi...
korang suke makan mashmallow tak??
Aku tak penah makan lagi mende ni...
ntah xde hati pon nak makan mende nie...
Ntah macamane hari ni
tibe2 plak nak makan mashmallow cicah coklat nie...
cam best jew aku tengok...
Mesti sedap kot...K.Azni cakap sedappp...
Nak cube la...:) 


Comel2kan mashmallow nie....
Balik nanti nak cari la...
Ade kew kat sini????....nak yang cantik2 camni...
tak nak yang biase tu...
(mengada2 la plak)

Celup coklat cair camni mang terangkat...;)
Tak sabar ase....
Arap2 ade la kat sini...

Orang dok sibuk cari daun palas nak wat ketupat.
Aku plak sibuk nak cari mashmallow.
Ape la aku nie...

Raye, raye jugak kan...mashmallow,mashmallow jugak kan.
Tak mengganggu pon kan...hihi...;)




:: Renungan ::

3 PERKARA DALAM DIRI ORANG
YANG ALLAH MAHU KEBAIKAN BAGINYA :

  1. DIPANDAIKAN DALAM AGAMA
  2. DIZUHUDKAN PADA DUNIA
  3. DIPERLIHATKAN KEKURANGAN DIRI SENDIRI

3 November 2011

:: Happy Anniversary To Us ::

Maka hari ini genaplah 4tahun usia perkahwinan kami...
Semoga Allah memanjangkan jodoh kami hingga ke jannah
Dikurniakan anak2 yang soleh & solehah...amin

Abang...
Sepanjang hidup bersamamu
Kesetiaanku tulus untukmu
hingga akhir waktu kaulah cintaku
sepanjang hidup seiring waktu
aku bersyukur atas hadirmu
kini dan selamanya
 aku milikmu...
yakini hatiku kaulah anugerah Sang Maha Rahim
semoga Allah berkati kita
kekasih penguat jiwaku
berdoa kau dan aku di Jannah
ku temukan kekuatanku di sisimu
kau hadir sempurnakan seluruh hidupku
inilah janjiku kepadamu...
Abang...
yakini hatiku bersamamu
 ku sedari inilah cinta
tiada ragu

 dengarkanlah.....
kisah cintaku yang abadi.









2 November 2011

:: Wordless Wednesday 02 Nov 2011 ::



1 November 2011

:: NOVEMBER 2011 ::


November....
Very means to us...:)