10 Februari 2015

:: Puding Slurp @ Vintage Cabin ::

Salam & Hye uols…J

Alhamdulillah Asiah dah dapat dah puding dalam botol yang Asiah idam2 kan tu. 
Actually macam2 nama orang guna untuk puding ni. Ade Puding Gedik, Puding Schadut, & macam2 lagi. Yang Asiah beli ni nama dia Puding Slurp. Asiah beli kat Vintage Cabin
Kedai ni style  Boutique Café gitu. Baru lounching 08.02.15 hari tu. Kebetulan Vintage Cabin buka time Asiah dok craving nak makan puding ni. Pujuk dicita ulam mendatang la uosl kan. 5 botol skali Asiah beli. Asiah beli perisa coklat, mangga, jagung & honey dew. 
Paling best honey dew & mangga…susu mentol plak paling best perisa jagungJ
Selain puding slurp tu, banyak lagi makanan yang ade kat Vintage Cabin ni. Asiah beli gak susu mentol(cam susu segar berperisa) & aiskrim pasu. Aiskrim pasu kat sini sedap berbanding dengan tempat yang 1st time Asiah beli tu. Cik Abe pun sukee. Semuanye best2 food yang Asiah beli tu. 
Bagi selera Asiah le…J

Kepada korang yang tengah craving puding cam Asiah ni bleh la pegi cari kat Vintage Cabin ye. Untuk keterangan lanjut korang blehla folo fb & insta Vintage CabinJ

Vintage Cabin
147 Lorong 9
Taman Permatang Shahbandar(belakang homestay oren)
Bandar Jengka
Pahang.

Pic. Aiskrim Pasu & Puding Slurp yg byk tu kredit to Vintage Cabin(",)

9 Februari 2015

:: Projek Menu 4 Hari Ibu Bekerja ::


Salam & Hye uols…J

Sejak Asiah terbaca artikel pasal TIPS MEMASAK CEPAT UNTUK WANITA SUPER SIBUK Asiah terpanggil untuk memasak ikut tips yang Pn. Rajiah bagi. 
Sibuk la sangat Asiah ni kan...hihi
Sangat berguna uols tips ni bagi ibu yang bekerja & nak masak untuk anak2 setiap hariJ. Yang penting rajin…(",)
Asiah baru je cuba tips ni minggu lepas. Alhamdulillah berkesan. 
Minggu ni pun masih teruskan misi memasak ni hingga la Asiah bersalin…J
Korang pun boleh cuba gak. Asiah buat camni. Jumaat tu listkan menu & bahan yang nak masak seminggu pastu hari Sabtu pegi cari barang. Petang Ahad tu baru potong sayur, bawang semua & siap packing untuk setiap menu tu. Senang packing siap2 just pagi tinggal masukkan dalam kuali jerk. Pes cili kering pun buat jugak untuk senang masak mee, mihun, kuetiau. Kalau Asiah nak masak kari tu, malam2 dah tumiskan bahan2 kari & bagi ayam empuk dulu, just pagi tu tinggal nak masukkan santan jerk. 
Kalo nak masak tomyam pun Asiah wat malam2 gak. Just pagi tu tinggal nak masukkan sayur & bahan2 yg mudah layu jerk. Kalo menu yang lain tu semua Asiah masak pagi…bangun kul 5.30 @ 5.45 setiap pagi. Sebelum tidur @ balik kerja tu terus turunkan ikan/ayam & letak kat bahagian sayur bagi ikan/ayam tu xbeku.
Alhamdulillah setakat ni Asiah takde dah kelam kabut masak pagi2
…senyum jerk rase…lega sangatJ

 Menu Minggu pertama Februari (2-5.2.2015)

Menu Minggu Kedua Februari (9-12.02.12)


6 Februari 2015

:: Preggy Diaries | 31 Minggu Dah ::

Salam & Hye uols…J

6.2.15 genaplah usia kandungan Asiah 7bulan 21hari…J
Aira plak semakin manja...huhu


4 Februari 2015

:: WW | Cekodok Pisang Awak ::

Salam,


Makan cekodok ngan kopi panas, fuh…sedap betul. Lama tak buat cekodok…J