16 Disember 2011

:: Terpaksa Potong Rambut ::

Salam jumaat sumer...:)

Hari rabu lpas, aku terpakse memendekkan rambut anak dare aku ni
Korang nak tau kenapa???
Gara2 anasir jahat yg suke bermastautin kat atas kepala my doter
Apelagi kalau bukan 'kutu'

Nak jadi cite kelmarin
time kiteorang dok lepak tengok baba dia main futsal
Aku tengok dia menggaru kepala lain macam jerk
Aku pun belek2 la rambut dia,
mak ai dapat 2ekor yg besar mende alah tu
Tuhan jer tau geramnyer aku, katne la dtgnye mende ni
Balik umah jer aku terus amik gunting & sikat,
masuk bilik air terus potong rambut dia
Jadi bidang terjun jap coz dia tak nak g potong rambut kat kedai
So apelagi, gunela ketidak pakaran aku ni

Sebenarnya berat hati aku  nak potong rambut dia
 Sebab Rambut dia dah panjang...
lagipon aku tak pandai potong rambut
takut jadi cam ape plak
Kalau tak potong kang mende alah tu naik kat kpala aku plak
Lagi naye, tua2 ade kutu...haha
malu la mak oii...:)

Inilah fesyen rambut terbaru anak aku, kesian tak cantik ye kakak

Rambut baru saye...:)

14 Disember 2011

:: Nak Makan Eskrim Potong La Plak ::

Pregnant kali ni aku asyik nak makan
mende2 yg aku pernah makan time aku kt kampung dulu2...
(time aku tadika & sekolah rendah)
Skang ngidam nak makan aiskrim potong plak,
tak nak yg jual kat kedai tu
Nak eskrim potong yg stail dulu2 punyer
Nak beli jer, penjual eskrim akan potong eskrim tu ngan pisau
& cucuk ngan lidi 
Bentuk dia segiempat same
Aku panggil 'eskrim sabun'
Sebab dia cam sabun buku

Google punyer google, upenyer masih ader eskrim tu sekarang...
Meleleh air liur jap...tapi jauh tu, kat KL baru ade
(hasil gugelan aku la)
Kat area2 sini @ kat kg aku tak pnah jumper...

Tadaaa....

sumber
 Inilah dia rupe eskrim yg jadi idaman aku tu...;)
Korang pernah makan tak?
Kalau pernah nampak, jangan luper cube yea...mang sedap
(time aku makan dulu2 la)

:: Camne nak bagi susu ni rase sedap?? ::

Dah sebulan dah aku beli susu Enfamama ni (perisa vanilla)
Tapi minumnyer, boleh kire ngan jari
bape kali..huhu


Aku sekarang nak cari jalan untuk habiskan 2 cawan susu sehari
Liat betul la nak minum susu...nak2 susu tepung
Minum separuh gelas jer, tekak aku dah rase lain macam jerk
K.Azni suh aku campur ngan milo sikit...bg ilang bau susu tepung tu
Aku tak cube agi
Dah 2hari dah susu tu dok atas meja(kat ofis)...
aku  tak bancuh2 pon lagi...
Ntah la...tekak aku nie
rase tak boleh telan

Aku Kene ubah mindset aku nie
kene kate yg susu tu sedap cam eskrim Baskin Robin
boleh kew camtu??
hihi...
baru la dapat habiskan 2 cawan sehari kot...:)

Ape Yang penting???
aku kene usaha kan
Susu ni penting untuk bebi ibu dalam peyut ni kan...:)

:: Sofia The First | Kartun Baru Disney ::

Salam korang sumer....:)

Semalam aku terbace tentang Princess baru Disney kat Yahoo
Chumell tol kartun tu, 
tapi tak bleh lawan Doll yg mate bulat tu(tk tau name ape)
Bertambahla koleksi kartun untuk anak2 kite
ibu sekalian...:)

Inilah dia rupe kartun tu
Sofia name watak kartun nie...
ala2 snowhite jer muke dia...hihi
mesti anak aku suker nanti tengok kartun ni
Sekarang ni dia dok layan kartun Strawberry Shortcake
kalu bleh sume brg yg ade gambar Strawberry Shortcake dia nak beli



Cite tu nnt tajuk 'Sofia The First'
cantik kan logo dia
Same2 kite tgok yea nanti...mesti ade koleksi2nye nanti kan..:)
(baju,buku, cadar, sticker, tuala & mcm2 lg)

13 Disember 2011

:: Suke Sangat Dengan Payung ::

Sekarang kan musim hujan, 
Walaupun ujan just rintik2,nak juga gune payung
itulah ragam anak dare aku nie
Tengah kemaruk ngan payung la katakan
Selalunyer time nak pegi @ balik skolah(taska) la dia dapat gune payung

Tengok tu, senyum lebar jer dpt posing ngan payung
Sebenarnye dah lame dah dia nak payung nie,
Dari tim kiteorang dok Kuala Kubu Bharu agi(tahun lepas)
Tapi aku wat tak layan jer...

Selagi tak dapat, selagi tu la dia akan ingatkan kiteorang
tiap kali dia nampak payung kecik jer mesti dia cakap
'' Ibu, bila nak belikan payung untuk kakak, kakak dah besar dah ni ''
Kesian plak aku dengar...
Tu yang belikan tu
Gembira betul dia time tu
Mak ayah mesti kalah ngan anak kan...:)

:: Cloud 9 ::


Hehe...inilah kegilaan aku sekarang, wat keje sambil ngunyah bende alah nie...
Cari kat koperasi takde
cari kat U-mart baru ade, amik ko aku beli satu plastik besar
bawak keje dok ngunyah jer...hihi...;)

:: Camne la nak bagi anak dare aku kurus nie ::

Salam korang sumer...
Camne hari nie??...sihat ker??
Aku alhamdulillah sihat walafiat 
cume biase la mak buyung, tak lari ngan alahan ...
but it's ok...:)

Suke sangat main kat taman..;)
Sekarang ni aku dok risau tengok anak dara aku sorang nie
Berat badan dia makin bertambah aku tengok
Pening dok pikir camne nak bg berat badan dia turun sikit
Buat pengetahuan korang, anak aku ni baru jer umo 3 tahun
Tapi berat badanyer dah 20kg
Tu yg buat aku risau, 
Takut jadi obesiti....
klu ikut graf kat kad dia tu, dah terlebih dah tu

Aku ase aku takde la bg dia makan banyak sangat,
kalau makan nasi pun tak bertambah
tapi dia ni jenis suke makan coklat, air kotak & roti
Kalau jajan tu, aku jarang bg dia makan
Aku kene wat jadual makan dia la kot, baru boleh kontrol berat badan dia....;)
Anak korang@sedara korang ade tak yg debab cam anak dare aku ni??
camne yea nak bagi dia kurus sikit ?


8 Disember 2011

"Peluang yang besar itu datang secara tiba-tiba...datang tidak menentu masa.... datang di saat kita kesempitan atau kesusahan...


Nilailah peluang itu dengan bijaksana. Rebutlah peluang yang besar itu, kerana peluang yang besar itu boleh berlalu dengan tiba-tiba.


Jangan jadikan seribu alasan untuk tidak merebut peluang itu!!! "

2 Disember 2011

:: Mihun Sup Ekpress ::

Salam Jumaat korang sumer...;)

Aku sekarang ni, 
balik jer keje mesti nak cari makanan...
padahal tengahari dah makan tu
So, sampai jer umah terus cargas memasak...
Masak masakan yg cepat dimasak,senang untuk dimakan...hihi
Apedia??.....
Mestila feberet aku....MIHUN SUP


Ketuk bawang putih,potong sawi cine, potong ayam(dada),potong fishball
Tumis bwg putih,letak ayam....pastu campak semua...
siap untuk di makan.
Kadang aku makan kosong camtu jer,
Kadang aku letak kicap,cili sos & lada hitam
Semangkuk mesti licin...;)  
Kadang tu aku leh habiskan sampai 2 mangkuk
(makan ker mengketedarah?)
Itulah kegilaan aku sekarang...:)

1 Disember 2011

:: Hobi Baru ::

Salam sumer...dah seminggu blog tak berupdate...hihi
Aku Jadi cam takde feel nak menulis....feel ke laut jer ade.
Takpe la lamer2 ok la nie kot...;)

Inilah hobi baru mydoter bam2 skang nie...mengaler
Hari2 balik dr skolah(taska) jer, terus cr buku & pensel warne...


dengan rambut tak semenggah ye kakak....
abaikan jer tang rambut tu yea...hihi
yang penting dapat mengaler


time nak belikan kakak pensel warne ni, nangis2 dia sbb aku nak tukar ngan kaler LUNA
dia tak nak, dia nak yg ni jugak...sabor je la
pg amik semula la kaler yg  ni...
aku tak tau plak kaler ni dia yang pilih sdr, pttla dia nangis macam aper...
kalau aku tau, mang tak la tukar ngan kaler lain.

Kusyuk mewarna...:)

 Inilah hasilnyer...:)







23 November 2011

:: Wordless Wednesday 23 Nov 2011 ::

Sedapnyer kalu dapat makan skang...:)

18 November 2011

:: Blaja Kete oh Blaja Kete ::

Aduyaiiii.....fening kepala aku nak blaja kete ni (amik lesen)
Bukan ape, dah 2x dah blaja tapi aku still ngan kelam kabut aku nie...
Gear kemane, clash kemane...hihi

Macamanela  aku nak hilangkan 'kelam kabut' aku nie..
Cikgu yg mengajar aku tu cakap
'' Jangan kelam kabut, tenang ajer''
'' Fokus ok...''

Tolong2....aku nak cepat pandai.
Korang ade tips tak???




:: 11 Hak Jiran Tetangga ::

Tahukah anda apa dia hak tetangga itu? Tanya Rasulullah s.a.w.
Beliau menjelaskan seperti berikut :-
  • Jika dia meminta tolong, hendaklah anda menolongnya
  • Jika dia meminta pinjaman, berilah dia pinjaman
  • Jika dia seorang fakir, cukupkanlah keperluannya
  • Jika dia sakit, datanglah menziarahinya
  • Jika dia bergembira mendapat kebaikan, berilah tahniah kepadanya
  • Jika dia ditimpa musibah (bahaya), anda turut bersedih denganya
  • Jika dia mati, anda turut menghantar jenazahnya
  • Jangan meninggikan rumahmu sehingga menyekat angin ke rumahnya, kecuali dgn izinnya
  • Jangan mengganggu perasaannya dgn bau masakanmu, kecuali anda memberinya sedikit dr makanan itu
  • Jika anda beli buah-buahan, berilah dia sedikit darinya
  • Jika tidak mahu memberinya, masukkanlah barang itu ke dalam rumah secara rahsia, dan jgn biarkan anakmu memakannya di luar untuk menyakiti hati anaknya

Nota : Petikan dr DOSA2 BESAR (edisi lengkap)
          diterbitkan oleh Pustaka Nasional Pte Ltd

17 November 2011

:: Innit by Nuffnang ::

Samat petang korang sumer...;)


Korang tau tak pasal INNIT by Nuffnang tu?
Aku baru tau hari ni...hihi
wat malu jer..
Upenye...kite boleh letak post terbaru kite kat situ...
Boleh la tambah trafik blog kite sikit...(insyallah)
Hihi...itu je la yang aku tau.
Sape2 yg join Nuffnang bole la join Innit...
post kan Newpost korang kat situ...
selamat berInnit yea...:)



16 November 2011

:: Tukar Name Blog ::

Huhu...sedey gak ase nak tukar name blog nie...
(ade ker org perasan aku tukar name blog ni)
Tapi aku terpakse tukar gak, coz cam same ngan blog yg sedia ada...
Sebabnye time aku nak wat blog dulu, 
aku tak servey pon name2 blog yg dah hado tu...
Aku just terpikir perkataan tu jer...
perkataan yg aku suke sejak dulu, kini dan selamanya...(chewahhh, ayat )

Sebenarnya tajuk blog aku EVERLASTING LOVE tu 
berasal dari tajuk lagu Gerald Joling
Aku suke sangat lagu tu...
Papepun, harap name baru ni membawa tuah la...:)


:: Berat Hati Nak Hantar Fiqa Sekolah Tahun Depan ::

'' Abang dah amik borang PASTI...betul ke nak hantar anak sekolah ''
''Kenapa ?? Abg yg cakap nak hantar anak skolah tahun depan kan''
'' Saje je tanye, mcm dah besar sangat anak pg skolah,
abg macam nak dia sentiase kecik jew ''
Inilah kandungan sms aku tadi...
babanya cam tak percaya anaknya dah 4tahun next year.
Dah nak kene hantar pegi skool dah...huhu
Aku plak yg sedey campur gembira...
sedey bila pikirkan  dia
  dah besar  & akan tinggalkan kami suatu hari nanti (kawen)
Baba dia cakap, itulah lumrah alam sayang...

15 November 2011

:: Libresse : Register for Free Samples ::

Sesape yang nak dapatkan atau nak cube pad Librese
Boleh la tekan sini yea
Saye dah dapat dah free sample tu...:)

:: Pembawakan Budak Kot ::

Salam korang sumer...

Sekarang aku jadi nak muntah jer tengok blog aku nie...
Nak update blog pon ase takde mood...
Pembawakan budak kot...
Pregnant kali ini tak macam yg sulung...kalu dulu aku relaks jer
My hubby yg demam & muntah2 bagai...
Yang ni plak, 
aku yg rase mual & pening & mulut tu rase pahit jerk 24jam
Tak tahu la sampai bile...
Arapnyer 2,3 bulan jerk...pasni ok la kot
Inilah pengorbanan kan ibu2 sekalian...:)

11 November 2011

:: Renungan ::


Semoga kita selalu bermuhasabah diri....
Ingat tujuan sebenar kita di alam fana ini..:)

10 November 2011

:: Can't Wait For Ikan Pekasam ::

Tajuk kat atas tu cam teruk sangat aku kan...hihi
Actually, aku dok tunggu my sis datang umah Sabtu nie...
aku dah kirim macam2 dah kat dia dari kampung...
Yang paling aku tunggu ikan rebus  
homemade by my mum & ikan pekasam...hihi

Ikan Rebus Goreng
Aku membesar ngan ikan rebus tu je...
Tu pasal sampai sekarang kalau nak balik kg, 
aku mesti tepon ma awal2 suh ma rebus ikan selayang...
Lagi lame ikan rebus tu lagi sedap
Bile aku balik bleh la aku  goreng ikan tu & letak bawang merah banyak2..
Makan ngan bubu & ulam.
Fuh, mang sedappp....makanan orang kampung katakan...
mang tak bleh tinggal...;)

Ikan pekasam goreng
Aku dah berjangkit ngan Kak Azni sebenarnya, mengidam ikan pekasam ni.
Ikan pekasam yg aku beli 
kat Pahang ni tak same la rasenye ngan ikan yg aku makan
  kat Kelantan.
Aku nak yang macam kat Kelantan tu, 
harap2 my sis dapat la belikan untuk aku...
Dah meleleh dah air liur  nie...;)



P/s : SEMUA GBR DR ENCIK GOOGLE

9 November 2011

:: Tiramisu ::


Bila la dapat makan tiramisu nie...
Ade sape2 nak blanjew ker?...hihi
Ni semua penangan 
Masterchef Malaysia la nie...;)

:: Niat Hati Suci ::

Semalam episod last drama Soffiya kat TV3...
ok la pengakhiran drama nie...best...

Hari  ni stat drama Tentang Dhia menggantikan drama Soffiya...
Niat hati ni tak nak dah layan slot Akasia ni...
tapi tak tahu la...

Bukan tak best...
tapi kalau boleh aku tak nak layan lagi...huhu
aku nak buat mende yg lebih berfaedah(dah insaf kew?)
korang sume doakan niat aku  ni berjaya k...

Selamat menonton yea korang semua...:)


8 November 2011

:: Aidiladha Di Bumi Pahang ::

 Harap belum terlambat tuk aku say 
Salam Aidiladha untuk korang sumer kan...hihi
Tak sempat nak say awal2 hari tu...:)

Sari sebelum aidiladha, ayah aku ade tepon...
lebih kurang camni la ayat dia,
''Ma suh ayah tepon ni, suh tanya mu balik dop rayo aji nie?''

Itulah ayah aku...
sbnrnya dia yg rindu kat cucu dia tapi gune name ma...
ayah segan la tu nak cakap yg dia dah rindu kat cucu bam2 dia sorang ni...
(cucu paling kecik la katakan)
Suh kiteorg balik kampung sambut raye same2...
Maafkan kami ayah...tahun ni kiteorg tak dapat balik...;(

Kali ni, aku & famili sambut Aidiladha 
kat teratak kami ni jer...tak dapat nak balik kg...
my hubby duty.
Tahun ni kali kedua aku sambut Aidiladha kat sini...
Maka tak dapat la aku makan
makanan kegemaran aku time Aidiladha kat kg cam selalu...

Perut Lembu cicah air asam adalah my feberet

Daging goreng kunyit & daging singgang...
fuh, meleleh jer ase air liur ni.
Inilah makanan 
yg aku makan sampai tak hengat donia bile time Raye Haji...:)

Daging goreng kunyit
Daging singgang
Harap dipanjangkan usia olehNYA, 
dapatla aku merase meraikan Aidiladha kat kampung cam dulu2...;)

4 November 2011

:: Mashmallow Celup Coklat ::

Hihi...
korang suke makan mashmallow tak??
Aku tak penah makan lagi mende ni...
ntah xde hati pon nak makan mende nie...
Ntah macamane hari ni
tibe2 plak nak makan mashmallow cicah coklat nie...
cam best jew aku tengok...
Mesti sedap kot...K.Azni cakap sedappp...
Nak cube la...:) 


Comel2kan mashmallow nie....
Balik nanti nak cari la...
Ade kew kat sini????....nak yang cantik2 camni...
tak nak yang biase tu...
(mengada2 la plak)

Celup coklat cair camni mang terangkat...;)
Tak sabar ase....
Arap2 ade la kat sini...

Orang dok sibuk cari daun palas nak wat ketupat.
Aku plak sibuk nak cari mashmallow.
Ape la aku nie...

Raye, raye jugak kan...mashmallow,mashmallow jugak kan.
Tak mengganggu pon kan...hihi...;)




:: Renungan ::

3 PERKARA DALAM DIRI ORANG
YANG ALLAH MAHU KEBAIKAN BAGINYA :

  1. DIPANDAIKAN DALAM AGAMA
  2. DIZUHUDKAN PADA DUNIA
  3. DIPERLIHATKAN KEKURANGAN DIRI SENDIRI

3 November 2011

:: Happy Anniversary To Us ::

Maka hari ini genaplah 4tahun usia perkahwinan kami...
Semoga Allah memanjangkan jodoh kami hingga ke jannah
Dikurniakan anak2 yang soleh & solehah...amin

Abang...
Sepanjang hidup bersamamu
Kesetiaanku tulus untukmu
hingga akhir waktu kaulah cintaku
sepanjang hidup seiring waktu
aku bersyukur atas hadirmu
kini dan selamanya
 aku milikmu...
yakini hatiku kaulah anugerah Sang Maha Rahim
semoga Allah berkati kita
kekasih penguat jiwaku
berdoa kau dan aku di Jannah
ku temukan kekuatanku di sisimu
kau hadir sempurnakan seluruh hidupku
inilah janjiku kepadamu...
Abang...
yakini hatiku bersamamu
 ku sedari inilah cinta
tiada ragu

 dengarkanlah.....
kisah cintaku yang abadi.









2 November 2011

:: Wordless Wednesday 02 Nov 2011 ::



1 November 2011

:: NOVEMBER 2011 ::


November....
Very means to us...:)


31 Oktober 2011

:: Mood Sedih # 2 ::


Hatiku sebak bila mengenangkan 
Aidiladha bakal menjelma tak lama lagi.
Raye kali ni aku tak dapat pulang ke kampung halaman untuk
merayakan hari yang mulia bersama keluarga tercinta.

Yang paling aku sedih, 
kedua2 raye aku tak dapat balik tahun ni
Aidilfitri hari tu pun aku tak dapat pulang sbb turn belah Encik Hubby.
Aidiladha plak, Encik Hubby kene bertugas…

Encik Hubby bagi jer kalau aku nak balik beraya kat kampung.
Tapi tak sampai hati la plak nak tinggalkan dia beraya sorang2 kat sini…

Sabar jer la….inilah hakikat bila kite sudah berumahtangga kan…
Kene banayak berkorban & bertolak ansur.

Tempat terbaik seorang isteri adalah disisi suami…
Redha la wahai hati…

:: Mood Sedih ::

Hari ni aku masuk keje lewat sikit
coz bawak Fiqa pegi hospital.

Kakinya yg tersadung hari tu tak elok lagi.
Kadang leh jalan, kadang tak boleh jalan.
So, pagi ni kiteorang amik keputusan
tuk bawak dia pegi spital plak.
Hari tu bawak pg klinik swasta n ngurut jew...

Tadi kat spital kaki Fiqa kene X-RAY...
Doc.nak tengok keadaan kaki dia sbb 
Kadang dia ckp sakit kaki kanan, kdg cakap sakit kaki kiri.

Kesian dia menangis takut nak kene X-RAY...
aku kat luar dapat dengar suara dia nangis 
kat dalam bilik XRAY tu.
Kesian dia, sampai tersedu2...

Dah setel wat  X-RAY, pg jumpe ngan Doc. Pakar plak...
Doc.Pakar cakap tisu lutut dia koyak.
Tu pasal tak boleh berjalan...amik ms gak la nak baik...
Doc. cakap jgn risau, nnt dia akan elok.

Bila kenangkan dia jalan dengkut2 skang ni, 
airmate cam laju je nak kuar...
Yela, dah tak cam dulu leh main lari2...lompat2
joget2 kat dlm bilik air time mandi...
gurau2...
Hari ni kene dokong jew..

Kadang tu bila time kakinya sakit,
dia terbaring je la kat toto tengok tv.
Makan pun kurang sekarang ni.
Tadi timbang, beratnya turun sekilo.
Harap tak lama lagi kaki Fiqa akan pulih seperti sediakala la...


29 Oktober 2011

:: Pagi yang sejuk ::

Hye korang..watpe tu???
Dah sarapan ker???

Kat tempat aku ni ujan sedang turun mencurah2....lebat ko...
Dari kul 7.30 am lagi...
Basuh baju pon tak leh nak jemur kat ampaian luar...
kene jemur kat dalam rumah jerk...huhu

Sebenarnya aku bosan ni...
tak tau nak watpe, keje umah tak habis2 lg...
Tapi aku ade penyakit 'M' sikit....
Jap agi la sambung keje...hehe
So, sekarang ni aku dok layan hari ujan
sambil makan popia nestum
(kuih tuk raye haji sbnrnya,tapi aku dah buka & makan)
kalau ade nasi berlauk kan best, hujan2 ni...



28 Oktober 2011

:: Hotel Mayat ::

Hotel Mayat

Hotel ni terletak di pinggir bandar Yokohama 
di selatan Tokyo, Jepun.
Pemilik hotel ni bernama HISAYOSHI TERAMURA...
usianya pun dah lanjut dah...71 tahun.
Senang la dia bila meninggal esok2...dah ade hotel sendiri...


Pekerja sedang siapkan mayat
Dia buat hotel ni untuk dijadikan tempat penyimpanan mayat
sementara menunggu giliran untuk dibakar.
Senang jer nak wat bisnes hotel ni.
Tak payah ade lesen dan kelayakan...
Cume ade bangunan ngan telefon jer...hihi
Baru tahun lepas dia buka bisnes hotel nie...
Biliknya pun tak payah letak katil bagai, just isi pasu bunga jerk...
Mayat plak diisi dalam keranda yang berhawa dingin...

Keranda berhawa dingin

Ramai yg keliru ttg hotel ni 
sbb bila tengok dari luar, hotel ni cam hotel biase jer
Padahal hotel untuk mayat...dingin beku plak tu.
kalau nak tido kat dalam bilik dingin beku boleh la cube...hihi
Eeee...takut la aku...

Harga sewa hotel ni pun boleh tahan mahalnya 12,00 yen.
Kalu duit kite plak RM392 sehari...



P/S : Sumber dr Utusan Malaysia (22/09/2011)
        Gbr dr Encik Google











:: Renungan ::

Ingat 5 perkara...sebelum 5 perkara :-

  • KAYA SEBELUM MISKIN
  • SIHAT SEBELUM SAKIT
  • LAPANG SEBELUM SEMPIT
  • MUDA SEBELUM TUA
  • HIDUP SEBELUM MATI

27 Oktober 2011

:: Pa & Ma Edisi November ::

Dah seminggu dah aku ase aku beli majalah Pa&Ma nie...tak sempat nak bace,just tengok gambar jer.
Baru semalam aku dapat bace keseluruhannya...
Bulan ni isu tentang MASALAH KESUBURAN...

Tengok covergirl bulan nie...
sweet sangatkan...anak saper la nie..;)

Tengok la gelagat si tecik ni...
Geram tengok...sweet sangat...
Qaseh Rania namenye...sesweet tuanya kan..

Antara isu yang menjadi perhatian aku...
Sesuai ngan keadaan aku sekarang...hihi
Tengah usaha nak tambah zuriat la katakan...
Moga dimurahkan rezeki olehNYA..:)

Selain tu, Sazzy Falak ngan kembarnya pun ade dalam isu kali ni...


Banyak lagi topik yg menarik...
kalau korang nak bace secara online
bolehla tekan SINI
Kalau tak, carilah di kedai2 buku yg berhampiran dgn anda
(ececeh ayat...cam nak promote jerk) 

Jangan terlepas isu ni yea ibu2...
Sonok sangat bace...:)












 


:: Octonauts Disney ::



Inilah cite kartun yang my doter bam2 dok layan skang...
Kat saluran Astro 613...
Siap bgtau ‘Ibu...ni cerita baru ni bu...Octonouts name dia’
‘seronok tau bu...’
‘Jom kite tengok same2 ye  bu..’

Tersengih jer dia tengok kartun ni...
Sekarang aku dok nak control dia dr banyak tengok tv
Kalau tak control...dr pg sampai ptg la jawabnya dok ngadap tv.
Anak korang camne yea???
(Bg ibu2 yg dah ade anak kecil 0-6 thn)

26 Oktober 2011

:: wordless wednesday 26 Okt 2011 ::


:: Freebies Yg Aku Dapat ::

Korang suke freebies tak??
Mesti suke kan???...hihi
Inilah freebies yg aku dapat setakat nie


Senang jer nak dapatkan freebies ni...korang cari jer kat Google...
Taip FREE SAMPLE/FREEBIES...kat FB pun ade..hihi
Isi maklumat yg dia nak and send jew..
Sajer je suke2 & nak try produk baru...:)

:: Fiqa Sakit Kaki ::


Malam tadi Fiqa asyik merengek jer time tido…2,3 kali gak la aku sedar
aku bangun  & cek dia punye suhu badan…
kot2 la dia deman
Tapi takde…badan pun tak panas.

Bangun pagi tu dia nangis…dia cakap kaki dia sakit…tak boleh jalan
Aku heran tengok dia nangis cam nak pengsan tu…
terus pg tengok & tanya dia ade jatuh ke
kat sekolah (Taska)semalam…dia cakap takde…
Lama pastu dia ckp dia kan terjatuh time nak pegi shopping hari Isnin tu
Aku pun lupe yg dia ade jatuh hr tu…kakinya tersadung ngan papan tanda kat Giant
sbb hr Selasa tu, kaki  dia ok jer…

Pas mandi semua ...bawak dia pg klinik…
Nasebla Doc. Cakap kakinya ok jer…sbb kakinya boleh dibengkokkan
Tapi dia nangis macam aper…mcm kakinya patah…
Doc.sempat kate agi…anak aku ni manje lebih sbb takde adik lg…
Tu yg nangis jer wlpn sakitnya tak seberapa…hihi
Sabo je la…orang tak penah sakit teruk kan…sakit sikit pon nangis macam nak pengsan…
Fiqa2…

Aku risau gak kot la pape kan…
Alhamdulillah takde pape…cume dia jalan dengkut2 la skang ni.
Moga cepat sembuh yea sayang…cepatla bole pegi sekolah nanti…:)