5 Jun 2014

:: Makaroni Carbonara Prego ::


Salam uols…J

Alhamdulillah Isnin lepas tercapai jugak Asiah nak masak makaroni carbonara uols. Kebetulan semalam Asiah puasa. Wat juadah berbuka la kononnye. Anak2 tak sabar nak makan coz Asiah masak lambat, pas solat maghrib baru masak. Carbonara kan best makan panas2. Kalo dah sejuk xbest kan. Asiah beli sos cendawan prego readymade tu jerk, 1st time katakan. Kalo yang kat pizza hut tu Cik Abe kureng nak layan sangat. Tak best katenya. Tu Asiah nak try buat sendiri plak. Tapi malam tadi makan banyak la plak dia. Maybe lapo kot @ saje nak suh wife dia masak baru nak makan…hehe
Kakak lagi la dok cakap sedap, sedap…nanti ibu buat lagi yea…Aira pun same. Licin sepinggan. Kakak xpanggil makaroni carbonara. Dia panggil makaroni susu…ape2 lah kakak asalkan kamu suke. Seronok tengok anak2 & suami makan…nanti bleh buat lagi. Korang pun bleh cube buat gak, senang je uols. Campak2 jerk...hehe


Kuah xbape banyak...huhu

Bahan-bahan untuk buat makaroni carbonara...(",)


Note : post schedule

5 ulasan:

idzwa kamaruddin berkata...

cara-cara nyer?

Siti Asiah berkata...

IDZWA : Asiah campak2 je,agak2 je semua bahan. cuma 1 btol prego tu bg Asiah ckup utk separuh makaroni tu je.
1. tumis bang putih & bwang besar holland
2. masukkkan ayam dada
3. ayam dah masak masukkan celeri
4. pastu masukkan sos prego
5. masukkan fresh milk (agak2 kuah tu xpekat sangat & xcair sangat)
6. perasakan dgn garam & lada hitam
7. letak sosej yang telah direbus terlebih dahulu.kacau & matikan api.
8. boleh serve ( terpulang nak gaul terus bersama kuah @ just nak ltak kuah kat atas makaroni tu. Asiah gaul terus. Lagi best & sebati...
selamat mencube...;)

nursha zila berkata...

sedapnyerrr.....tp anak ila xmakan pasta jenis lain selain spagethi huhu.....

Mimi Azirah berkata...

Sedapnyeeee.....saja nak bg kite jeles..hehehe

Peti Masa berkata...

Haaa..baru nak mintak resepi kat Asiah. tup2 dah ada dalam komen. Nyum! nyum! nampak sedap tu...nak kena cuba ni.. :-)