Salam &
Hye uols…J
Hujan2 ni sedapnye kalo dapat
makan pisang goreng
kunyit bersama ngan sambal sardin…J
Resepi ni mak
mertua Asiah yang punye. Mula2 makan tu cam pelik jugak, pisang digoreng kunyit
cam ikan tu. Pisang tu guna pisang yang tua. Paling sedap pisang nangka sebab
dia ada rase manis sikit. Kalau pisang abu@awak xde rase manis just lemak je.
Pisang tu dikupas cam nak buat kerepek & potong tu jangan tebal & jangan
nipis sangat. Kalo potong nipis, pisang tu nanti keras sikit. Pastu basuh &
letak sedikit garam & serbuk kunyit, pastu goreng cam ikan & makan masa panas2 bersama ngan sambal sardin…
erm...sedapp sangat..J
Sambal sardin terlebih minyak...hihi
4 ulasan:
menarik pisang goreng kunyit
tak pernah jumpa lagi... tap rasa mesti sedap kan...
Ayah slalu wat cmni. Katenya org jwa slalu buat. Nth la.. Tp sedap..
LYAFRINA : Cubela Lya...:)
ENY ABDULLAH : Rase lemak2 gitu Eny...;)
PAPAGLAMZ : Mak mertua sy orang jawa, resepi dia la ni. sesikat pisang tak cukup skali masak...hihi
Catat Ulasan