14 Mac 2013

:: Aira Dah Mula Makan | Solid Food ::

Assalamualaikum & Salam Sejahtera uols...(",)

07/03/2013 genaplah umur puteri kedua Asiah,
Nur Aira Sufiya(Aira)8bulan. Aira pun dah mula makan dah. Kalau hari bekerja Asiah bekalkan Aira nestum (letak kat taska). Asiah tak masak bubur untuk Aira just kadang2 jerk. Aira makan bubur kat taska jerk. Pihak taska yang masak. Weekend baru Asiah masak bubur untuk dia. Aira ni jenis tak suka makan bubur kosong. Mesti nak kene letak ayam/sayur/ikan.Cam orag besar plak. Kalo tak mesti dia tak nak makan. Peel dia sekarang pantang tengok orang makan, mesti nangis nak makan jugak. Dari jauh pun dia nampak kite makan. Mesti dia laju2 menyusur datang kat kita. Aira tak pandai merangkak lagi. Duduk pun belum pandai lagi,kalau Asiah duduk kan dia baru dia pandai. Tak pandai duduk sendiri lagi... menyusur je dia pandai sekarang.

Inilah makanan Aira selain bubur.Kalau biscotti Asiah mesti kene beli 3peket, kalau tak... mesti tak cukup sebab kakaknya pun join sekaki ngan Aira makan biscotti tu, tak cukup sebatang biskut tu kalau kakak makan...itu yang kene beli lebih.



4 ulasan:

mums shuib berkata...

Sama la...Cerelec n milna.. tp milna tu cam telebih manis je kan kak??

NM03 berkata...

syok kan bila tgk anak dah mula suka mkn. lepas ni mcm2 le pk nak kasik mkn ape lagi... hehehe

amer akat berkata...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Reena Onn berkata...

Alololo... comelnya dia tersenyum :) Semoga Aira membesar dengan sihat dan cergas ye. Muah!