Salam korang
sume…J
Setiap kali
Asiah balik kampung mesti makan desert ni. Awal2 dah kol adik@ayah suh beli. Skang
1 bungkus RM1.50. Nanti sampai umah terus tinggal nak ngap jerk.
Tak dan2
Asiah ni kan…
Hari2
makan pun takpe. Kalau dulu kuarga Asiah makan mende ni time berbuka puasa…sedap
uols. Sejuk je tekak makan mende alah ni. Namanya ‘LOCONG’. Cara makannya
bergantung ngan kesukaan korang. Ade yang makan ngan gula Melaka + santan@air
gula@ susu pekat manis. Asiah plak suka makan ngan susu pekat manis + ais.
Erm,
maveles sangat…J
Locong ni
lebih kurang cam cendol gak cume dia dibuat daripada sagu. Rase kenyal2 sikit.
Cara makannya cam cendol. Ha, itulah lebih tepat kot nak terangkan camne rase
Locong ni.
Balik kampung kali ni, puas makan locong
tapi masih sempat lagi wat balik Pahang 4 bungkus, hehe.
Kalo korang pegi Kelantan jangan lupa rase yea…J
Packaging Lokcong...tehee |
Basuh dulu sebelum makan |
Sedia untuk dimakan...(",) |
Nota : cerita pasal LOCONG sebelum ni...(",)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan