8 November 2011

:: Aidiladha Di Bumi Pahang ::

 Harap belum terlambat tuk aku say 
Salam Aidiladha untuk korang sumer kan...hihi
Tak sempat nak say awal2 hari tu...:)

Sari sebelum aidiladha, ayah aku ade tepon...
lebih kurang camni la ayat dia,
''Ma suh ayah tepon ni, suh tanya mu balik dop rayo aji nie?''

Itulah ayah aku...
sbnrnya dia yg rindu kat cucu dia tapi gune name ma...
ayah segan la tu nak cakap yg dia dah rindu kat cucu bam2 dia sorang ni...
(cucu paling kecik la katakan)
Suh kiteorg balik kampung sambut raye same2...
Maafkan kami ayah...tahun ni kiteorg tak dapat balik...;(

Kali ni, aku & famili sambut Aidiladha 
kat teratak kami ni jer...tak dapat nak balik kg...
my hubby duty.
Tahun ni kali kedua aku sambut Aidiladha kat sini...
Maka tak dapat la aku makan
makanan kegemaran aku time Aidiladha kat kg cam selalu...

Perut Lembu cicah air asam adalah my feberet

Daging goreng kunyit & daging singgang...
fuh, meleleh jer ase air liur ni.
Inilah makanan 
yg aku makan sampai tak hengat donia bile time Raye Haji...:)

Daging goreng kunyit
Daging singgang
Harap dipanjangkan usia olehNYA, 
dapatla aku merase meraikan Aidiladha kat kampung cam dulu2...;)

4 ulasan:

izan mama mia berkata...

bestnya...ry kt pahang yer..ada menu best..

Siti Asiah berkata...

tak...menu ni kalu raye kat kelantan baru ade...:)

IntaNBerliaN berkata...

alaaa perut lembu tu nampak sedappppp!!!

sy mmg suka yg amat perut lembu ni.. hihi

Siti Asiah berkata...

Sedap kan IntanBerlian...lagi2 perut mude...:)