14 Disember 2011

:: Nak Makan Eskrim Potong La Plak ::

Pregnant kali ni aku asyik nak makan
mende2 yg aku pernah makan time aku kt kampung dulu2...
(time aku tadika & sekolah rendah)
Skang ngidam nak makan aiskrim potong plak,
tak nak yg jual kat kedai tu
Nak eskrim potong yg stail dulu2 punyer
Nak beli jer, penjual eskrim akan potong eskrim tu ngan pisau
& cucuk ngan lidi 
Bentuk dia segiempat same
Aku panggil 'eskrim sabun'
Sebab dia cam sabun buku

Google punyer google, upenyer masih ader eskrim tu sekarang...
Meleleh air liur jap...tapi jauh tu, kat KL baru ade
(hasil gugelan aku la)
Kat area2 sini @ kat kg aku tak pnah jumper...

Tadaaa....

sumber
 Inilah dia rupe eskrim yg jadi idaman aku tu...;)
Korang pernah makan tak?
Kalau pernah nampak, jangan luper cube yea...mang sedap
(time aku makan dulu2 la)

3 ulasan:

fieda berkata...

rasa mcm pernah mkn la masa zaman knk2..

[fArAh aLiAs] berkata...

mari baca kisah farah dan my bff. doakan persahabatan kami kekal selamanya.

http://coretanharapan.blogspot.com/2011/12/tips-menghadapi-kawan-baik-yang.html

=)

Siti Asiah berkata...

Fieda : Ingat lg tak rase dia? sedapkan...ingatkan dah tak ade dah skg, upenyer ade lg...wink2
tak sabar nak g cari...:)