13 Disember 2011

:: Suke Sangat Dengan Payung ::

Sekarang kan musim hujan, 
Walaupun ujan just rintik2,nak juga gune payung
itulah ragam anak dare aku nie
Tengah kemaruk ngan payung la katakan
Selalunyer time nak pegi @ balik skolah(taska) la dia dapat gune payung

Tengok tu, senyum lebar jer dpt posing ngan payung
Sebenarnye dah lame dah dia nak payung nie,
Dari tim kiteorang dok Kuala Kubu Bharu agi(tahun lepas)
Tapi aku wat tak layan jer...

Selagi tak dapat, selagi tu la dia akan ingatkan kiteorang
tiap kali dia nampak payung kecik jer mesti dia cakap
'' Ibu, bila nak belikan payung untuk kakak, kakak dah besar dah ni ''
Kesian plak aku dengar...
Tu yang belikan tu
Gembira betul dia time tu
Mak ayah mesti kalah ngan anak kan...:)

4 ulasan:

izan mama mia berkata...

comel....payung kuning lagi...

aanie berkata...

comeynya payung...

widiea azira berkata...

nanti beli byk2 payung yang comel mcm dy..lagi dy suke..

Siti Asiah berkata...

Izan & Aanie : thanks korang, itulah kegilaan dia skg..;)

Widea : Tu la, ingat nak blkan yg warne pink plak...hihi