28 Mac 2012

:: Pening ::

Salam uols...:)

Pening....wink2

Itulah situasi aku skang
Bukan pening pasal aku tengah pregnant skang, tapi pening nak pilih 
Jamu ape nak makan time pantang nanti. Tengah dok survey jamu la kononnya...hihi 
Dah 26week ni aku dah beli barangan bebi sikit2.
Ingat bulan depan nak beli jamu plak.
Bersalinkan Fiqa aku makan Sendayu Tinggi, 
kali ni aku ase nak cube jamu lain la plak.
Tapi yang pentingnya, aku nak cube Set Bersalin Shaklee & nak top up ngan jamu gak
Dah habis vitamin shaklee tu, aku ingat nak makan jamu la plak...
Korang ade cadangan tak @ pengalaman korang makan jamu ape time pantang...boleh la share kat sini...:)
Skang aku dok pikir samada Set Bersalin Nona Roguy / Jamu Selapan / Leesa Formula.

Inilah jamu yg ade dlm list aku skang
 Yang pentingnya sesuai untuk ibu yg menyusukan anak....aku berharap sangat kali ni aku dapat menyusukan bayi aku ngan sempurna...time Fiqa dulu just 2minggu jer, pastu susu tak nak kuar...time tu, aku tak terpikir pun nak beli breastpump...teruk betul...menyesal betul...skang baru dunia aku luas sikit, leh dapat banyak maklumat tentang bersalin & sewaktu dengannya....alhamdulillah..


4 ulasan:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

sy dulu pantang guna set nonan roguy..minyak-minyak herba dia tu best..cuma set dia takda pilis param tu kot rsnya (lupa lah)..pil jamu dia tu sy mkn x habis pon huwa-huwa


tp jamu x sesuai mkn kalau nk nyusukan baby kan..setahu sylah..nnt blh kena kuning..after 2 weeks ok kot


kalau sembelit after bersalin sy suka minum green fit je (fiber supplemen)


psttt asiah..entri pg td sy salah post..thanx ya sudi singgah blog sy..malu sy..dahla br kenal hikhik

izan mama mia berkata...

ada jamu yang tak sesuai langsung bila nak susukan anak...anak pulak sakit perut...sendayu tinggi ok gak

IntaNBerliaN berkata...

KALAU AWK NAK MENYUSU BDN.. rasanya xsesuai mkn jamu...

munna berkata...

MUNNA 2 KALI BERANAK MAKAN JAMU NONA ROGUY ... ANAK TAKDE MASALAH BILA MAKAN JAMU NI.. SUSU BADAN PUN OK JE