27 Mac 2012

:: Tak Tau Nak Kate Ape ::

Salam uols...:)

Ni aku nak cite tentang anak dara aku sorang ni
Malam tadi time nak tido aku amik la pampers
and baju tido nak pakaikan dia

Dia pon cakap
'' Ibu, tak payah la pakaikan kakak pampers dah,
kakak kan dah besar, tengok tangan kakak ni
dah panjang''....sambil tunjuk dia punya lengan
''Nanti kalau kakak nak kencing, kakak kejutla ibu''
Aku terdiam kejap....

Aku pun tanya dia '' betul ke ni? ''
'' nanti malam terkencing kat tilam lagi cam sebelum ni
macamaner? ''
Dia cakap '' tak la ibu...kakak kejut ibu nanti''
So, aku pun ikutla cakap dia...
dalam hati harap kali ni  berjaya la
nak ceraikan dia dr pakai pampers time tido malam...

siap bersimpuh lagi tu...:)

cam tak percaya plak dia bleh mintak tak nak pakai pampers
Alhamdulillah, mang dia tak terkencing kat tilam malam tadi
sekali jer dia kejut aku nak buang air....
Terharu betul ngan anak dara aku sorang nie
Kakak dah nak dapat adik kan...mesti la gudgurlz kan
Ibu sayang kakak banyak2 tau....:)

6 ulasan:

izan mama mia berkata...

oooo...bijaknyer dia...

Puan Kutu berkata...

hehe kakak umo berapa nie?satu perkembangan yg bagus.anak sy umo 3tahun mmg dh ceraikan dari pampers.tp mula2 tu kadang2 dia kencing gak dekat tilam.ibunya kena byk bersabarlah.haha..

Siti Asiah berkata...

Izan Mama Mia : dah pandai cakap cm org dewasa

Puan Kutu : kakak 4tahun dah...dia umo 3tahun dah tk pakai pampers dah cume time tido mlm jerk...cerai pampers peringkat2...hihi

IntaNBerliaN berkata...

wah.. bagusnya ank awk ni.. mcm org besar je ckp :-)

Siti Asiah berkata...

IntanBerlian: Tu la pasal, cam tak percaya jer dia bleh ckap camtu...:)

munna berkata...

PANDAI KAKAK... TAHU2 HE NAK DPT ADIK BARU YE...

P/S ; NASI AIR TU KAT AREA PLAZA TEMERLOH ...KAT LORONG PANGGUNG WAYANG LAMA