22 Julai 2013

:: Iftar ke 10 | Tauhu Bakar ::

Assalamualaikum & Salam sejahtera uols...(",)

Salam 13 Ramadhan...
Alhamdulillah masih diberi kesihatan olehNYA untuk meneruskan pejuangan ini. Korang plak cemana???moga sihat walafiat yea...:)
Kebanyakkan ramai blogger yg post pasal iftar memasingkan. Hari ni Asiah pun nk post jugak lah. Nak jugak...huhu. Sepanjang 12hari berpuasa ni Asiah just makan nasi time sahur jerk. Time berbuka tak makan nasi. Makan makanan lain selain nasi...haha, kadang2 makan jugak... tapi kebanyakkannya tak la. Asiah just masak mihun ke, kuetiau ke, mee ke @ beli kuih muih jerk. Menu kat bawah ni antara makanan kesukaan Asiah sejak daku bergelar isteri kepada Mohd Azman bin Mahpot yang hantu TAUHU...huhu
Sedap tauhu bakar ni. Kuahnya rasa masam, manis & pedas. Kat atas plak ade timun, sengkuang & kacang. 1 set (2ketul tauhu) RM2. Murahkan uolss...:)
Setiap hari time hantar kakak ke skolah Asiah nampak signboard 'TAUHU BAKAR, 1 SET RM2'. Kebetulan plak time dok buat paper cutting kat ofis terbaca pasal tauhu bakar sedap kat Johor. Ngences la jap nk makan tauhu bakar cam kat dalam paper tu. Tanya2 kuahnya ade kacang tanah. Ha, lbh kurang sama la tu dengan kat dalam paper. Harap2 sedap...2 set Asiah beli ko, tamak haloba di bulan puasa ni. Makan time berbuka & sahur...nasibla xbasi. Kalo tak membazir jerk...dapat dosa free. Kalo korang tinggal di Bandar Jengka, Pahang & teringin nak makan menda alah ni boleh la cuba yea. Stallnye kat simpang masjid lama Rantau Perintis...sekian dimaklumkan...selamat berpuasa uols...(",)









note : nampak comot tauhu bakar ni sebab terhentak2 dalam kereta...huhu




Truly...
Asiah Azman

2 ulasan:

:sour n sweet: berkata...

cam sodapp....
kat sini xde ='(

Imani Iwani berkata...

nampak sedp tu yah ;)