28 Ogos 2014

:: Projek Buah Pelam ::


Salam uols…J

Alhamdulillah tahun ni pokok pelam kat kuaters Asiah ni berbuah dengan lebatnye. Ade tiga jenis pelam kat kuaters Asiah ni uols. Pelam telur, pelam apple & satu jnis tu Asiah tak tau nama ape buahnye bujur & besar. Cam buah pelam yang jual kat pasar tu. Yang makan masak tu…hehe. Setakat ni Asiah just amik 2 jenis jerk. Pelam apple & pelam besar tu. Isinya banyak sangat, bijinye kecik jerk cam buah pelam apple jugak.
Dua2 jenis besar2 & gebu2. Geram Asiah menengoknyeJ
Disebabkan pelam tu berbuah lebat sangat, kerap la kiteorang mengambilnye. Ni kali kedua Asiah amik & Cik Abe buat jeruk. Alhamdulillah menjadi…suke sangat Cik Abe dapat makan jeruk hasil air tangan sendiri. Asiah tukang kupas & potong jerk dan tak berapa suka sangat dengan jeruk. Cik Abe la yang hantu jeruk...hehe
mesti korang terliur kan tengok jeruk pelam ni??hehe. Kalo nak meh sini dating umah Asiah, 
Last but not least, nil ah jeruk yang tinggal ye uols, sempat lagi Cik Abe buat eskrim Malaysia ngan jeruk pelam tu…
Pelam apple & pelam besar



4 ulasan:

LYAfrina berkata...

sedapnya..
lama dh x mkn aiskrim gini..
dulu2 ada org jual..skarang mmg xde dah

Cik Mun berkata...

sedapnyeeeeeeeeeeeee...kecur air liurr

nurul husna berkata...

eh...baru 1st tgk ais krim pelam ni...sedap ke yer..hehehe...selamat berkenalan...keep in touch yer :)

Siti Asiah berkata...

LYAFRINA : Beli jeruk pelam & buat sdr eskrim tu Lya...;)

CIK MUN : ;)

NURUL HUSNA : Kalo belah Kelantan memang ade eskrim camni, kat tempat lain Asiah tak pasti plak. Salam kenal jugak ye Husna...;)