12 September 2011

:: Menu malam Ahad...huhu ::

Dah lama dah mengidam nak makan laksa lemak...hehe
ingatkan tunggu open house kat mane2 kot2 ade menu laksa lemak...* tak malu *
setakat ni takde agi org wat menu laksa lemak
so, apelagi ...
semalam aku gigih cari bahan dan balik dr open house kat Desa Jaya tu
terus cargas masak laksa lemak nie...


alhamdulillah sedap..(my hubby cakap)
tak spt yg aku wat sblm ni terlebih masin..huhu
my hubby pun makan 2 pinggan...tak sempat tunggu makan same2
dia makan dulu...
penangan laksa lemak aku la katakan...chewwwahh
aku guna laksa kering tu je...slalunya gune laksa basah
kat sini katnela nak cari laksa basah cam kat kelantan tu...huhu
kalau kat kelantan kat mane2 pun ader...
ni kat Pahang, paham2 sendirila kan...
tak penah agi jumper laksa basah yg homemade tu...ade pun yg cam kuetiau 
tu jerk...
pape pun, syukur nikmat Allah...
tertunai jugak hasrat hati nak mamam laksa kan...:)


4 ulasan:

chayunkkamoo berkata...

time kacih sbab dah follow sy . Btw, sy dah follow km . :)

Helmi berkata...

selamat hari raye juge.. sori la lame x update blog ni.. hehe.. wah ni name die laksa lemak ek? ingatkan laksam.. saye mmg suke laksa yang dari kelantan tu.. yang ni pun nampak sedap ni.. hehehe

siti asiah berkata...

CHAYUNKKAMOO: :)
HELMI : aah ni laksa lemak bezanya just bentuk je kuahnya same ngan laksam..:)

LYAfrina berkata...

sy panggil ni laksa terengganu,,
sbb laksa ni femes salah satu masakan trg,,,
tp jrg guna laksa beras ni.. guna laksa gandum