14 Oktober 2013

:: Mengenang Kembali ::

Assalamualikum & Salam sejahtera uols...(",)


Di sinilah tempat Asiah selalu lepak ngan kakak 2 tahun yang dulu...
throwback jap ye uols...(",)
Betapa beratnya nak buat keputusan untuk berjauhan ngan Cik Abe time ni uols...Sejak kami diijab kabulkan tak pernah berjauhan macam ni. Kami terpaksa berjauhan demi masa depan  dan keluarga tersayang. Asiah baru dapat rezeki untuk bekerja tetap setelah NURFAIQAH DAYANA berumur 10bulan...ku gagahkan jua walaupun hati berat untuk terima tawaran ni sebenarnya. Berkat kesabaran & sokongan padu dari Cik Abe & kuarga. Akhirnya Asiah dapat mengumpul kesabaran & kekuatan untuk tinggal berdua ngan kakak kat Kuala Kubu Bharu (KKB)...walaupun rasa down sangat2 sebab Asiah just pandai bawak skuter jerk. Itupun baru pandai. Camne nak bawak kakak untuk ke sana & kemari yg masih kecik lagi mase tu. 2 minggu skali baru baba balik...Alhamdulillah sepanjang kami berjauhan ALLAH sentiasa permudahkan segala urusan Asiah...Allah hadirkan kawan2 yg baik2 untuk Asiah...thank you ALLAH...Setiap kali rase down & tensen Cik Abe lah yg tak jemu2 bagi support. Hanya korang yg pernah berjauhan ngan encik suami & jaga anak sengsorang tahu apekah perasaan down itu…;)
Alhamdulillah berkat kesabaran, tanggal 03052011 Asiah dapat bertiga semula…hanya Allah saja yang tahu perasaan Asiah ketika ni uols…suke sangat…(“,)
Inilah yang dikatakan “Sabar itu cantik" (MawarNafastari)...:)

2009
2013









5 ulasan:

...aLina berkata...

Iya sabar itu cantik. Semoga diri ini diberi kesabaran yang amat tinggi...amin

Ann Ishak berkata...

tahniah asiah, yes SABAR itu memang cantik :)

LYAfrina berkata...

ada kalanya jarak itu dpt mgeratkan lg hubungan..lg pon demi tuntutan utk mbantu suami..pasti dipermudahakn.. alhamdulillah..skarang leh mjalani khidupan bersama kan..

sabar itu indah

salam aidiladha

Haryati Faizal berkata...

penah merasa jugak PJJ ngan hubby n anak dulu masa mula2 dapat keje gov...

Siti Asiah berkata...

ALINA : ;)

ANN ISHAK : Time kasih, moga kita selalu sabar dalam apa jua keadaan sekalipun kan Ann...;)

LYAFRINA : Aah LYA, berjauhan boleh mengeratkan lg hub. Ia macam tawa dalam tangisan gitu...hehe

HARYATI FAIZAL : Sama la kite...;)