30 Oktober 2013

:: Rutin Baru Aira ::

Assalamualaikum & Salam sejahtera uolsJ

Kalau korang nak tahu Aira ni pencinta kucing uols. Kalau boleh semua kucing yang dia jumpe dia nak pegang & gosok2. Sekarang ni sebelum pegi taska Aira bagi makan kucing dulu. Balik dari taska pun camtu jugak. 
Sebelum naik umah mesti bagi makan meauw dulu. 
Rutin baru Aira…J
Bukan kucing Asiah bela tau uols. Kucing yang datang dari mana ntah. Kucing liar. Tapi bila setiap hari Asiah bagi makan kat dia, dia stay je kat kuaters tu. Ade jugak jiran2 Asiah yang bagi mkan kat kucing tu. Tiga ekor semuanya. 
Dia nampak je kita mesti dia minta makanan. Aira apelagi, seronok la dia…Asiah bagi makan je, Aira sibuk nak pegi dekat. Nak polok2, kucing tu. Apelagi, lari la kucing tu…takut kat Aira. Aira plak yang nangis tengok kucingnya lari…
Kalau boleh Asiah nak je bela kucing, tapi kami kan tinggal kat kuaters. Tak sesuai nak bela kucing just tolong bagi makan camtu je la. Arap sampai besarlah anak2 Asiah suka kucing. Kucingkan haiwan kesukaan Rasulullah…J

Meauw Aira (kononye la)...;)
nangis kucing tinggal 2 ekor jerk yg warna hitam tu pergi
sambung tengok meauwnye makan...;)



8 ulasan:

mums shuib berkata...

hehe..sama ngan qalish.. kalau jmp kucing die peluk2 n ciap cium2 lg.. pastu khianat ke kucing tu tarik ek0r die..

nanakimie berkata...

wah bagusnya aira,kecik2 syg kucing..nana takut...hihi...

Imani Iwani berkata...

Ank2 mah semua takut kucing..sampai ngigau2 tido mlm aduhaii..

Ahmad Zaki berkata...

Assalamualaikum....

Saya juga sukakan kucing. Lagipun kucing adalah haiwan belaan dan kesayangan Nabi Muhammad S.A.W.

Banyak kisah suka dan sedih antara saya dengan beberapa kucing yang pernah saya bela atau yang saya "berkawan". Malah ada kucing yang memahami percakapan saya dan bertindak balas dengan ngiauan serta perbuatan...


*********************************************

Belian buku online:
Gedung Jualan E-book

Kerja di rumah:
Agen Affiliate

Belajar Komputer di Melaka:
Kelas Belajar Komputer Dan ICT

Siti Asiah berkata...

MUMS SHUIB : Qalish pun suke kucing yea...leh geng ngan Aira la...;)

Siti Asiah berkata...

NANAKIMIE : Takut kene cakar ye Nana...;)

Siti Asiah berkata...

IMANI IWANI : Anak2 Mah xbeso kot...Nanti besar tak takut la tu
Aira ni sokmo dok tengok NAT GEO WILD kat astro tu Mah...semua haiwan dia jerit2 suko...;)

Siti Asiah berkata...

AHMAD ZAKI : O, ye ke...nnt sy singgah kat blog awak erk. Thanks sudi singgah kat blog ni...;)