2 Oktober 2013

:: Tempoyak ::

Assalamualaikum & Salam sejahtera uols…

Sekarangkan musim durian kat Jengka ni, tambah plak Asiah dok gila durian tahun ni. Kalau tak, Asiah makan durian time ade mood nak makan durian jerk. Tahun ni pelik sikit, nampak durian je rase nak beli. Boleh habiskan sebiji sorang2 plak tu, haha…Mana durian yang tak berapa best Asiah buat tempoyak. Dapatlah 2 botol tahun ni . Asiah guna botol bekas preego wat isi tempoyak tu.
Kalau dulu pandai makan tempoyak ngan budu jerk. 
Sejak bermastautin kat Jengka,Pahang ni  dah pandai wat macam2 ngan tempoyak tu. Asiah pandai masak ikan patin masak tempoyak, masak lemak tempoyak & sambal bilis tempoyak…tak payah la beli tempoyak kat kedai dah pasni. Kalau sebelum ni Asiah amik tempoyak kat umah Ma Asiah jerk time balik kampung. Setiap kali musim durian mesti ada tempoyak baru yang Ma Asiah buat. Tapi tak tahu la tahun ni camne, sebab Ma Asiah dah tak brape sihat dah skang ni...arap2 tempoyak Asiah ni tahan lama la sebab 1st time buah tempoyak sendiri...(",)


Tiada ulasan: