26 Oktober 2011

:: Fiqa Sakit Kaki ::


Malam tadi Fiqa asyik merengek jer time tido…2,3 kali gak la aku sedar
aku bangun  & cek dia punye suhu badan…
kot2 la dia deman
Tapi takde…badan pun tak panas.

Bangun pagi tu dia nangis…dia cakap kaki dia sakit…tak boleh jalan
Aku heran tengok dia nangis cam nak pengsan tu…
terus pg tengok & tanya dia ade jatuh ke
kat sekolah (Taska)semalam…dia cakap takde…
Lama pastu dia ckp dia kan terjatuh time nak pegi shopping hari Isnin tu
Aku pun lupe yg dia ade jatuh hr tu…kakinya tersadung ngan papan tanda kat Giant
sbb hr Selasa tu, kaki  dia ok jer…

Pas mandi semua ...bawak dia pg klinik…
Nasebla Doc. Cakap kakinya ok jer…sbb kakinya boleh dibengkokkan
Tapi dia nangis macam aper…mcm kakinya patah…
Doc.sempat kate agi…anak aku ni manje lebih sbb takde adik lg…
Tu yg nangis jer wlpn sakitnya tak seberapa…hihi
Sabo je la…orang tak penah sakit teruk kan…sakit sikit pon nangis macam nak pengsan…
Fiqa2…

Aku risau gak kot la pape kan…
Alhamdulillah takde pape…cume dia jalan dengkut2 la skang ni.
Moga cepat sembuh yea sayang…cepatla bole pegi sekolah nanti…:)


1 ulasan:

armouris berkata...

info tentang sakit kaki di SIHAT SELALU - Punca Sakit Kaki