13 Mei 2012

:: Kelengkapan Bayi ::

Salam uols...

Hari ni genaplah usia kandungan aku 33minggu
8month already...
Tinggal 50 hari lagi aku nak bersalin(mengikut tarikh due la)

Walaupun ini adalah kandungan aku yang kedua
Tetapi persiapan untuk menyambutnya
Same jer dengan menyambut anak pertama aku...4tahun yang lalu
Kenapa sama?
Sebab semua baju kakaknya aku dah bagi kat kakak ipar aku
Tinggal 2,3 helai jer
Semua kene beli yang baru...dari A to Z
Yang tinggal hanya besen mandi,buai & stroller jer

Baju-bajan yg dah dibasuh & other bebi stuff

90% kelengkapan bebi dah siap...tinggal beberapa item lagi lum beli
cam tilam,tikar getah,pampers,minyak yuyi jer lagi...
Ingat hujung bulan ni nak setelkan beli barang2 ni semua
Harap2 kudis kakak dah ok la...
Kalau tak,terpaksa la postpone lagi...
Kalau korang nak tahu, kotak yg ada corak hitam putih tu
kotak yang aku simpan kelengkapan bayi time kakaknya dulu
Masih elok tersimpan...hihi...:)

Tinggal rompers ngan sarung kaki bebi jer belum dibasuh
yang lain2nye...semua dah setel...

Corak rompers yg simple...:)
Mesti korang cakap cam sikit jer baju-bajan tu
aku just beli 25 pasang jer
saiz newborn,0-3 & 2,3 pasang yang saiz 3-6
Bebi kan cepat membesar...
So, Pas pantang nanti pegi la shopping lagi...hihi
Ade ke camtu...hentam je la labu...kui2...:)


4 ulasan:

mums shuib berkata...

xlame da kak...baby boy ke girl ni??

Siti Asiah berkata...

Mums shuib : aah tak lama dah...tingal sbln lbh jer agi...hr tu g scan...doc.cakap bebi gurlz...tapi tak tahu la nnt...:)

Suri d'Laman berkata...

akk,bru nk start2 beli brg keperluan baby nih.. part baju la x tahu nk beli brp psg dlu.. betul juga erk baby cpt mmbesar kan.. :)

mama ila berkata...

banyak dah tu..lam kotak tu pun dah nak penuh..hehehe