15 Mei 2012

:: Spell It Right | Anjuran RHB Bank & News Straits Times ::

Salam uols...

Spelling...teringat time aku sekolah rendah dulu
Cikgu english suka sangat wat pertandingan mengeja ni
Mase tu tengah belajar nombor...1,2,3
Sir akan tulis nombor kat papan hitam, pastu kite kene eja perkataan 1 tu ape
Kalau tak betul kene berdiri...hihi
Second round tak betul lagi, kene berdiri atas kerusi...
Kalau betul baru boleh duduk...hihi
Inilah kisah time aku sekolah dulu

Duku Aku pernah gak terpikir tau, kenapa la takde orang wat pertandingan spelling ni
bagi hadiah besar2...hihi
Rupenya ape yang aku pikir dulu tu, 
Idea yang bagus...:)
Kalau tak, takkan RHB Bank taja kan...
(ntah tibe2 aku teringat psl pertandingan mengeja ni...huhu)

 
 

2 ulasan:

IntaNBerliaN berkata...

sy pun ms sek dulu pnh kene berdiri ats kerusi.. hihii

Reena berkata...

Tulahh... ingat lagik, bila tengok rancangan Spell It Right, kadang-kadang tu sampai tak terfikir ada perkataan-perkataan inggeris yang kita pun tak tahu dan tak pernah dengar. Siap carik kamus nak tahu makna gitu. Hehehe..