29 Mei 2012

:: Songsang ::

Salam uols...


Hari ni aku pegi check up untuk kesekian kalinya
Aku dah 35weeks already...

Tapi...balik dari klinik sampai la sekarang aku tak boleh nak buat kerja
Kepala aku dok mikir pasal kandungan aku ni
 Time check up Tadi, nurse cakap kedudukan bayi aku ni songsang
kredit : Google Image

Minggu lepas pun dah songsang tapi nurse cakap dia akan berpusing lagi
Hingga lah minggu ke 36
Tinggal seminggu jer lagi...kalau tak pusing jugak
Doc. akan buat ECV (External Cephalic Version)
Kaedah untuk memusingkan bayi ke kedudukan normal
 
Nurse tak cakap la plak kandungan aku ni songsang jenis ape
  frank breech ke (kedua-dua kaki lurus di bahagian lutut),
complete breech ke (kedua-dua kaki berlipat di bahagian sendi pinggul dan lutut),
footling/incomplete breech (satu atau kedua-dua kaki terlipat di bawah punggung bayi).

Kredit : Google Image

Aku ni cepat risau...dah nangis dah takut kene ceaser...huhu
Korang doakan aku yea...
Semoga Allah mendengar doa aku ini...hambamu yang hina...:(

Sayang...pusing la yea, jangan la bagi ibu risau

P/S : korang ade pengalaman tak pasal bayi songsang ni?








6 ulasan:

eintan nurfuzie berkata...

mm..pernah tahu pasalni..hrp2 xde pe2..smoga slemat k?
Pencarian cik en dan blog-bloglist geng cik en

Perlu ke kahwin?

Siti Asiah berkata...

Eintan Nurfuzie : Doa2kan yea...;)

Zie Madini berkata...

Kesian awak. zie doakan kedudukkan ur baby back in normal position ea. aminnn. psstt..zie plak dah 6 month pregnant. 6 month tu bersamaan berapa minggu ek? hehehehe...

Siti Asiah berkata...

Zie Madini : Thanks Zie...arap2 macam tu la...6 bulan tu lebih kurang 24minggu...jg kandungan Zie baik2 yea...:)

Reena berkata...

So far tiga-tiga anak kita lahir dalam kedudukan normal, tapi ramai jugak member pejabat yang ada pengalaman anak songsang dan terpaksa bedah.

Kita doakan kedudukan baby awak back to normal ok :)

♥ ROS ♥ berkata...

Harap semuanya ok.. Ros pun tkut klau caesar... Moga kita dipermudahkan..amin